Main Article Content
Abstract
Keywords
Article Details
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
Sricommerce: Journal of Sriwijaya Community Services by http://jscs.ejournal.unsri.ac.id/index.php/jscs
is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License..
References
- As' ad, A., Syahnur, H., & Arumbarkah, M. (2019). Pelatihan Motivasi dan Kewirausahaan Bagi Warga Desa. Jurnal Pengabdian Bina Ukhuwah, 1(2), 8–15.
- Badan Pusat Statistik, Kecamatan Sukamerindu dalam Angka 2020. Lahat: Badan Pusat Statistik.
- Hadiyati, E. (2011). Kreativitas dan Inovasi Berpengaruh Terhadap Kewirausahaan Usaha Kecil. Jurnal Manajemen Dan Kewirausahaan, 13(1). https://doi.org/10.9744/jmk.13.1.8-16.
- Mustafa. (2011). Perilaku manusia dalam perspektif psikologi sosial. Jurnal Administrasi Bisnis, 7(2), 143–356.
- Nagel, P. J. F., & Suhartatik, A. (2018). Faktor Internal dan Eksternal Minat Berwirausaha dan Keberhasilan Usaha pada UMKM di Surabaya. Jurnal Keuangan Dan Perbankan, 15(1), 53–63.
- Pranatasari, D. (2016). Eksistensi Taman Agrowisata Dan Kewirausahaan Sosial Studi Kasus Melalui Penyuluhan Bagi Kelompok Wirausaha Sosial Di Desa Argosari Kecamatan Senduro Kabupaten Lumajang. J+Plus Unesa, 5(2).
- Purnadi, W.H., & Darmawan, A. (2017). Penyuluhan Kewirausahaan dan Cara Penanaman Pepaya Californnia Pada Lahan Kosong Untuk Meningkatkan Kesejahteraan Buruh Tani. Jurnal Manajemen Dan Bisnis Media Ekonomi, XVII(1), 55–58. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.
- Puspitasari, N.R., Fariyanti, A., & Kiloes, A. M. (2018). Pengaruh Faktor Internal dan Ekternal terhadap Perilaku Kewirausahaan dan Dampaknya terhadap Kinerja Usaha Petani Anggrek. J. Hort, 28(2), 2.
- Putra, P. D., Efendi, H., & Brata, W. W. W. (2018). Peningkatan Pendapatan Peternak Bebek Melalui Pelatihan Pakan Ternak Dan Kewirausahaan. JPPM (Jurnal Pengabdian Dan Pemberdayaan Masyarakat), 2(1), 57. https://doi.org/10.30595/jppm.v2i1.1713.
- Rusdiana. (2018). Kewirausahaan teori dan praktik. E-Libraray STIEM Bongaya, 2(2), 1–20. https://doi.org/10.13140/RG.2.2.17779.12327.
- Sari, N. M. W., Suwarsinah, H. K., & Baga, L. M. (2016). Pengaruh Karakteristik Kewirausahaan terhadap Kinerja Usaha Mikro, Kecil dan Menengah(UMKM) Gula Aren di Kabupaten Lombok Barat. Jurnal Penyuluhan, 12(1), 51–60. https://doi.org/10.25015/penyuluhan.v12i1.11320.
- Sembiring, S. (2009). Penyuluhan Kewirausahaan Kepada Generasi Muda dan Pengusaha dalam Rangka Meningkatkan Kesejahteraan Masyarakat di Kecamatan Kiaracondong Kota Bandung. Abmas, 2(71), 3500.
- Setyorini, D. (2010). Pengembangan Motivasi Berwirausaha. E-Journal Uny, 60(4), 982–992. https://doi.org/10.1093/occmed/kqq062.
- Undang-undang Republik Indonesia Nomor 20 Tahun 2008 tentang Usaha Mikro, Kecil dan Menengah.
References
As' ad, A., Syahnur, H., & Arumbarkah, M. (2019). Pelatihan Motivasi dan Kewirausahaan Bagi Warga Desa. Jurnal Pengabdian Bina Ukhuwah, 1(2), 8–15.
Badan Pusat Statistik, Kecamatan Sukamerindu dalam Angka 2020. Lahat: Badan Pusat Statistik.
Hadiyati, E. (2011). Kreativitas dan Inovasi Berpengaruh Terhadap Kewirausahaan Usaha Kecil. Jurnal Manajemen Dan Kewirausahaan, 13(1). https://doi.org/10.9744/jmk.13.1.8-16.
Mustafa. (2011). Perilaku manusia dalam perspektif psikologi sosial. Jurnal Administrasi Bisnis, 7(2), 143–356.
Nagel, P. J. F., & Suhartatik, A. (2018). Faktor Internal dan Eksternal Minat Berwirausaha dan Keberhasilan Usaha pada UMKM di Surabaya. Jurnal Keuangan Dan Perbankan, 15(1), 53–63.
Pranatasari, D. (2016). Eksistensi Taman Agrowisata Dan Kewirausahaan Sosial Studi Kasus Melalui Penyuluhan Bagi Kelompok Wirausaha Sosial Di Desa Argosari Kecamatan Senduro Kabupaten Lumajang. J+Plus Unesa, 5(2).
Purnadi, W.H., & Darmawan, A. (2017). Penyuluhan Kewirausahaan dan Cara Penanaman Pepaya Californnia Pada Lahan Kosong Untuk Meningkatkan Kesejahteraan Buruh Tani. Jurnal Manajemen Dan Bisnis Media Ekonomi, XVII(1), 55–58. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.
Puspitasari, N.R., Fariyanti, A., & Kiloes, A. M. (2018). Pengaruh Faktor Internal dan Ekternal terhadap Perilaku Kewirausahaan dan Dampaknya terhadap Kinerja Usaha Petani Anggrek. J. Hort, 28(2), 2.
Putra, P. D., Efendi, H., & Brata, W. W. W. (2018). Peningkatan Pendapatan Peternak Bebek Melalui Pelatihan Pakan Ternak Dan Kewirausahaan. JPPM (Jurnal Pengabdian Dan Pemberdayaan Masyarakat), 2(1), 57. https://doi.org/10.30595/jppm.v2i1.1713.
Rusdiana. (2018). Kewirausahaan teori dan praktik. E-Libraray STIEM Bongaya, 2(2), 1–20. https://doi.org/10.13140/RG.2.2.17779.12327.
Sari, N. M. W., Suwarsinah, H. K., & Baga, L. M. (2016). Pengaruh Karakteristik Kewirausahaan terhadap Kinerja Usaha Mikro, Kecil dan Menengah(UMKM) Gula Aren di Kabupaten Lombok Barat. Jurnal Penyuluhan, 12(1), 51–60. https://doi.org/10.25015/penyuluhan.v12i1.11320.
Sembiring, S. (2009). Penyuluhan Kewirausahaan Kepada Generasi Muda dan Pengusaha dalam Rangka Meningkatkan Kesejahteraan Masyarakat di Kecamatan Kiaracondong Kota Bandung. Abmas, 2(71), 3500.
Setyorini, D. (2010). Pengembangan Motivasi Berwirausaha. E-Journal Uny, 60(4), 982–992. https://doi.org/10.1093/occmed/kqq062.
Undang-undang Republik Indonesia Nomor 20 Tahun 2008 tentang Usaha Mikro, Kecil dan Menengah.