Main Article Content
Abstract
Keywords
Article Details
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
Sricommerce: Journal of Sriwijaya Community Services by http://jscs.ejournal.unsri.ac.id/index.php/jscs
is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License..
References
- Anggraeni, F. D., Hardjanto, I., & Hayat A. (2020). Pengembangan Usaha Mikro, Kecil, Dan Menengah (UMKM) Melalui Fasilitasi Pihak Eksternal Dan Potensi (Studi Kasus Pada Kelompok Usaha :Emping Jagung” di Kelurahan Pandanwangi Kecamatan Blimbing, Kota Malang. Jurnal Administrasi Publik. 1(6): 1286-1295.
- Apriliana, I. P., Suranta, K., Dharsana, I. K. (2019). Mereduksi kecemasan siswa melalui konseling Cognitiv behavioural. Indonesia Jurnal of Education Conseling. 3(1), 21-30: 10.30653/001.201931.46.
- Berawi, M., A. (2021). Innovative Technology for Post-Pandemic Economic Recovery. International Journal of Technology, 12 (1), 1-4.
- Insan, Lintang D. A. N. (2021). PIRT Sebagai Upaya Keamanan Pangan Bagi Umkm Guna Memperluas Peredaran Pasar Industri Rumah Tangga. Skripsi. Fakultas Hukum. Ilmu Hukum. Universitas Muhammadiyah Surakarta: Surakarta.
- Karim, K., Suriyanti, & Ramlawati. (2021). Edukasi Standardisasi Mutu Produk Bagi Pelaku Umkm Pada Masa New Normal Covid 19 Di Desa Paddinging, Kabupaten Takalar. Jurnal Abdi Insani Universitas Mataram. 8 (3), 287-294. http://doi.org/10.29303/abdiinsani.v8i3.422.
- Khoryanton, A. (2015). Standarisasi produk guna meningkatkan daya saing industri kecil menengah komponen kapal di kabupaten tegal. National Engineering, 15–24.
- Komalasari, E., Widiawati, D., Puteri, N. E. (2021). Pendampingan Pengurusan P-IRT UMKM Pangan di Desa Cikidang, Sukabumi. Jurnal Pemberdayaan Masyarakat Universitas Al Azhar Indonesia, 3(1): 9-15.
- Muhammad, F. (2019). Kurangnya Standarisasi Produk, BSN RI Ingin Perkuat Ekspor Sulsel-PojokSulsel. https://sulsel.pojoksatu.id/baca/kurangnya-standarisasi-produk-bsn-ri-ingin-perkuat-ekspor-sulsel
- Susanto, P. C., Murna, I. M., Gusti, I., & Manik, N. (2017). Standardisasi Produksi dan Pemasaran Produk IbM Ladrang Bawang. JURNAL PARADHARMA, 1(April), 6–16.
- Sutrisno, E. (2020). Strategi Pemulihan Ekonomi Pasca Pandemi Melalui Sektor UMKM dan Pariwisata. Jurnal Kajian Lembaga Ketahanan Nasional Republik Indonesia, 9(1), 641-660.
- Tri Rini Puji Lestari. (2020). "Keamanan Pangan Sebagai Salah Satu Upaya Perlindungan Hak Masyarakat Sebagai Konsumen,” Aspirasi: Jurnal Masalah-masalah Sosial, 11.1 (2020), 57–72.
- Ulfiati, R. (2016). Implementasi Sistem Manajemen Mutu Untuk Menjamin Konsistensi Kualitas Produk. Jurnal Standardisasi, 18(3), 195–204.
- Zulhasmi, I. (2021). Penerapan Good Manufacturing Practice (Gmp) Sebagai Strategi Dalam Peningkatan Mutu Dan Keamanan Produk Olahan Peternakan.
References
Anggraeni, F. D., Hardjanto, I., & Hayat A. (2020). Pengembangan Usaha Mikro, Kecil, Dan Menengah (UMKM) Melalui Fasilitasi Pihak Eksternal Dan Potensi (Studi Kasus Pada Kelompok Usaha :Emping Jagung” di Kelurahan Pandanwangi Kecamatan Blimbing, Kota Malang. Jurnal Administrasi Publik. 1(6): 1286-1295.
Apriliana, I. P., Suranta, K., Dharsana, I. K. (2019). Mereduksi kecemasan siswa melalui konseling Cognitiv behavioural. Indonesia Jurnal of Education Conseling. 3(1), 21-30: 10.30653/001.201931.46.
Berawi, M., A. (2021). Innovative Technology for Post-Pandemic Economic Recovery. International Journal of Technology, 12 (1), 1-4.
Insan, Lintang D. A. N. (2021). PIRT Sebagai Upaya Keamanan Pangan Bagi Umkm Guna Memperluas Peredaran Pasar Industri Rumah Tangga. Skripsi. Fakultas Hukum. Ilmu Hukum. Universitas Muhammadiyah Surakarta: Surakarta.
Karim, K., Suriyanti, & Ramlawati. (2021). Edukasi Standardisasi Mutu Produk Bagi Pelaku Umkm Pada Masa New Normal Covid 19 Di Desa Paddinging, Kabupaten Takalar. Jurnal Abdi Insani Universitas Mataram. 8 (3), 287-294. http://doi.org/10.29303/abdiinsani.v8i3.422.
Khoryanton, A. (2015). Standarisasi produk guna meningkatkan daya saing industri kecil menengah komponen kapal di kabupaten tegal. National Engineering, 15–24.
Komalasari, E., Widiawati, D., Puteri, N. E. (2021). Pendampingan Pengurusan P-IRT UMKM Pangan di Desa Cikidang, Sukabumi. Jurnal Pemberdayaan Masyarakat Universitas Al Azhar Indonesia, 3(1): 9-15.
Muhammad, F. (2019). Kurangnya Standarisasi Produk, BSN RI Ingin Perkuat Ekspor Sulsel-PojokSulsel. https://sulsel.pojoksatu.id/baca/kurangnya-standarisasi-produk-bsn-ri-ingin-perkuat-ekspor-sulsel
Susanto, P. C., Murna, I. M., Gusti, I., & Manik, N. (2017). Standardisasi Produksi dan Pemasaran Produk IbM Ladrang Bawang. JURNAL PARADHARMA, 1(April), 6–16.
Sutrisno, E. (2020). Strategi Pemulihan Ekonomi Pasca Pandemi Melalui Sektor UMKM dan Pariwisata. Jurnal Kajian Lembaga Ketahanan Nasional Republik Indonesia, 9(1), 641-660.
Tri Rini Puji Lestari. (2020). "Keamanan Pangan Sebagai Salah Satu Upaya Perlindungan Hak Masyarakat Sebagai Konsumen,” Aspirasi: Jurnal Masalah-masalah Sosial, 11.1 (2020), 57–72.
Ulfiati, R. (2016). Implementasi Sistem Manajemen Mutu Untuk Menjamin Konsistensi Kualitas Produk. Jurnal Standardisasi, 18(3), 195–204.
Zulhasmi, I. (2021). Penerapan Good Manufacturing Practice (Gmp) Sebagai Strategi Dalam Peningkatan Mutu Dan Keamanan Produk Olahan Peternakan.